ZUID-EN NOORDPEENE.

De bakermat van de familie PEENE en aanverwante schrijfwijzen is ongetwijfeld het dorpje Peene (nu opgesplitst in Zuid- en Noordpeene) in Noord-Frankrijk. Het is gelegen op enkele kilometer van de Casselberg en aan de boorden van de Peene-Rivier. Deze rivier ontspringt op de Casselberg en mondt in Wormhout uit in de Yzer.


PEENEMüNDE.

Het is een stadje in het voormalige Oost-Duitsland, gelegen aan de Oostzee en aan de monding van de Peene-rivier. Het telt ongeveer 1000 inwoners. Tijdens de Tweede wereldoorlog er een proefstation voor de V-wapens. Het werd daarom ook zwaargebombardeerd op 17 augustus 1943. De daar gelegen Peene-rivier ontspringt in het Melckenburgse merengebied en is 126km lang. Het stadje Peenemünde is gelegen aan de monding op het eiland Usedom.


PEENE.

Het dorpje PEENE in Zuid-Engeland, is gelegen op enkele kilometer van Folkestone. Het is gesitueerd op een verhevenheid, waarbij men van bovenuit de terminal van de kanaaltunnel duidelijk opmerkt. Er wonen hoogstens een hondertal mensen. Op oude kaarten wordt het nogal dikwijls geschreven als PEAN.


Payneville, Kentucky.

There is a town in Meade Co., KY called Payneville. According to information obtained from a book on Kentucky place names by an online friend, Bill Davis, the town was originally named Caseyville, but when the Post Office was established in 1868, a new name was needed and the town was renamed Payneville to "honor a local family". I have been unable to find further information as to the identity of this local family. This information is based on the site:The PAYNES OF VIRGINIA.

Go back to the home page